2013. január 28., hétfő

Torkos csütörtök Szeged

Csongrád megye - Kevés vendéglő rendez torkos csütörtököt: haszon nincs rajta, inkább csak reklámértéke van. A szállodákban nincs „torkoscsomag", mivel a Valentin-napra koncentrálnak.

A hagyományosan februári, a hamvazószerdát követő csütörtöki féláras eszem-iszom a Valentin-nap miatt ugrott két héttel előbbre. A Csongrád megyei listát átböngészve az látszik, hogy egy-két kivételtől eltekintve a tavalyi éttermek neve szerepel a lajstromban, valamint az is kitűnik, hogy a lista nem lett hosszabb. Az egész megyéből mindössze 17 vendéglő csatlakozott az akcióhoz, közülük 10 szegedi, 3 vásárhelyi, 1-1 Mórahalmon, Zsombón, Szentesen és Csongrádon található.

A szállodák honlapját böngészve kiderül: nem állítottak össze kedvezményes vagy különleges csomagot a torkos csütörtökre. Maklári Lászlóné, a Hunguest Hotel Forrás igazgatója elmondta: a két héttel későbbi Valentin-nap lesz a sláger. Nagyon sokan foglaltak szobát, mivel erre a napra a bálra – amelyen Dolhai Attila a sztárvendég – a vendégek ingyenes belépőt kapnak. A szegedi Szent János Hotel külön a torkos csütörtökre nem hirdetett akciókat, viszont éttermükkel, a Taj Mahallal beneveztek, szinte egész napra teltházuk van – mondta Bodó Katalin ügyvezető igazgató. A Szent János is a Valentin-napra állított össze speciális csomagot.

Torkos csütörtök csomagja a mórahalmi Colosseumnak sincs, annak ellenére sem, hogy a hotel étterme rendszeresen megrendezi a torkos csütörtököt. – A szállóvendégeknek annyiban kedvezünk – közölte Gál István értékesítési vezető –, hogy egész nap fele áron ehetnek és ihatnak az étteremben.

Forrás: http://www.delmagyar.hu/gazdasag/torkos_csutortok_nem_a_meggazdagodas_napja/2317321/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése